search

Kochar Tech Office

Completed in 2015
Gurugram

 

strategies: 
The Kochar Office Interiors is conceptualized as a branded floor for the company that is  functionally divided in to three zones: the reception area, the staff area and the directors area.  The point of departure for the design was the fact that Kochar is an IT company. Inspired by the idea of binary codes, the design translates K_O_C_H_A_R into its binary translation. Using plywood as the main material, CNC cut elements define the notation ’0’ and ‘1’ to form KOCHAR IN ITS BINARY form creating a Straited WALL. The Straited WALL functionally demarcates the space of the staff, the path to the director zone behind and articulates the reception waiting area.

Exposed plywood set against color white becomes the second articulation of the binary.  The wooded/ white pattern forms a light wall along the corridor inside punctuated by light boxes that becomes the branding space the company. The wooded/white binary also spatially articulates the reception, director offices and the conference room. This project designed with huge cost constraints retains the original flooring. The ceiling is partially retained and exploited volumetrically to perceptually enlarge the work space and offices. The reception desk and lighting system are punctuations and rhythms complimenting the Straited WALL and wooded-white pattern to form a dynamic corporate space.

<<

show information
View Bigger
View Bigger
View Bigger
View Bigger
View Bigger
View Bigger
View Bigger
View Bigger
View Bigger
View Bigger

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url
Columns/Rows
Sliding Direction
Tile Size
Tile Style
Show Panel
Grid Settings
Latest Activities